Fönsterbyte enligt erfaret företag i Uppsala

Fönsterbyte enligt erfaret företag i Uppsala

Funderar du på hur ett fönsterbyte går till? Ett erfaret företag med verksamhet i bland annat Uppsala, Enköping och Håbo berättar mer om hur det går till på sin hemsida. Här får man bland annat lära sig vilka de huvudsakliga momenten är i ett fönsterbyte, hur lång tid det tar och varför det är viktigt att göra det.

Så skall fönsterbyte ske enligt firman i Uppsala

Fönsterfirman beskriver processen såhär:

 • Förbesiktning
  Det första som görs är ett platsbesök och en förbesiktning. Det är först efter förbesiktning som ett prisförslag kan lämnas, eftersom mått och en hel del andra detaljer behöver tas i beaktande när offerten skrivs. Firman understryker att de alltid håller offererat pris, så att kunden kan känna sig trygg med att det inte blir mer än så.
 • Fönsterbytet
  Ett fönsterbyte i Uppsala brukar ta ungefär en till tre dagar. Just denna firma, i Uppsala, sätter alltid upp en kontrollplan på ytterdörrens insida, så att personerna i fastigheten kan följa arbetet. De är noggranna med att hålla god kontakt med kunderna under arbetets gång. 

Firman skriver vidare att ett fönsterbyte kan ske året om och att projektet anpassas efter den väderlek som råder. Under vinterhalvåret, när det är kallt ute, brukar de riva ut färre fönster åt gången. Det här tar lite längre tid allt som allt – men minimerar tiden som det är öppet utåt. Vid riktigt kyliga temperaturer ser de till att ställa in en värmefläkt.

Därför är det viktigt att byta fönster

Det finns flera anledningar till att byta fönster när de är slitna. Till exempel:

 • Estetiken
  Slitna, gamla eller trasiga fönster ser inte särskilt vackert ut och försämrar därmed husets utseende.
 • Energin
  Gamla fönster som inte är renoverade drar ofta. Det här leder oundvikligen till högre energiåtgång, eftersom fastighetens värmesystem behöver jobba hårdare för att hålla en behaglig temperatur. I ett exempel från en fastighet i Uppsala nämns just den kostnadsbesparing som fönsterbytet skapat.
 • Ekonomin
  Båda punkterna ovan hör ihop med ekonomin. Ett hus som ser fräscht ut kan värderas högre på bostadsmarknaden – en fastighet med hög energiåtgång gör det mindre attraktivt att köpa, samtidigt som det ger höga driftskostnader.
 • Miljön
  Att inte slösa med energi i onödan är inte bara snällt mot plånboken, utan även mot miljön. Dessutom är det ett bra tillfälle att välja miljövänliga fönster med goda isolationsvärden.
webmaster

Lämna ett svar