Olika typer av professionell städning

Olika typer av professionell städning

Det har blivit allt mer vanligt att anlita professionell städning för sitt företag eller för sin bostad. Det beror på att ett snyggt, rent och städat rum ger en trevlig atmosfär och ett gott intryck. RUT-avdraget är också en bidragande faktor till att branschen har ökat, privatpersoner har råd att anställa städhjälp för att förenkla vardagspusslet. Vilka typer av städning erbjuds och vad innebär de olika sorterna?

De vanligaste varianterna av professionell städning

  • Flyttstädning
  • Hemstädning
  • Byggstädning
  • Fönsterputs

Flyttstädning behövs när man ska flytta ut från en bostad och någon annan ska flytta in. Det behövs en genomgående städning av en erfaren städare eftersom hela bostaden måste städas väldigt noggrant och följa en viss checklista. Om flyttstädningen inte genomförs på rätt sätt kan den underkännas och säljaren kan tvingas att betala vite till den nyinflyttade.

Hemstädning är den vanligaste tjänsten som erbjuds av städföretag. Tjänsten innebär att en professionell städare städar ett hem regelbundet efter kundens önskemål. Hemstädning är ett populärt val för familjer som har mycket att göra och hittar inte tid till städning. Städhjälpen använder sig av RUT-avdraget vilket betyder att man får skatteavdrag och tjänsten blir mer prisvärd.

Byggstäd och fönsterputs

Byggstädning och fönsterputs är tjänster som vissa städföretag erbjuder. Det är svårt för en privatperson att utföra dessa städtjänster eftersom man sällan har rätt verktyg och erfarenhet. Byggstädning sker efter renovering eller en ombyggnad då byggdamm och annat smuts efterlämnas. En vanlig dammsugare räcker inte till och därför behövs det professionell städhjälp. Att fönsterputsa är både svårt och farligt men kan göra en stor skillnad på ett rums känsla. Specialiserade städföretag för fönsterputs gör ett mycket bättre, säkrare och genomgående jobb än vad en privatperson skulle kunna göra.

Säkerhet och trygghet inom städbranschen

Vid anställning av ett städföretag för en viss tjänst är det viktigt att man försäkrar sig av att företaget har kollektivavtal för sina anställda, kunniga och utbildade städare och miljövänliga arbetsmetoder. I samband med att RUT-avdraget har ökat väldigt mycket de senaste tio åren har både trycket på professionell städning ökat och fler arbetstillfällen tillkommit. Det innebär att fler företag arbetar vitt och med bra arbetsförhållanden. Däremot är det alltid viktigt att genomföra en kontroll av städföretaget för att garantera att man anställer ett företag som bidrar till en bättre städbransch.

webmaster

Lämna ett svar