Pris för takmålning och annat bra att veta om åtgärden

Pris för takmålning och annat bra att veta om åtgärden

Att måla om yttertaket är en åtgärd som både ger taket ett lyft rent utseendemässigt samtidigt som det gör nytta på andra sätt. Färgen blir ett nytt ytskikt som skyddar mot väder, vind och påväxt, vilket kan öka livslängden med många år. Nedan finns mer att läsa om pris för takmålning samt andra saker som kan vara bra att känna till om åtgärden.

Exempel på hur en takmålning går till

För att förstå hur pris för takmålning sätts kan det först och främst vara bra att veta hur en sådan går till. Det kan förstås skilja sig mellan olika företag som erbjuder tjänsten men nedan följer ett exempel från ett av dessa företag:

  • Taket kontrolleras
  • Eventuella skador åtgärdas
  • Taket tvättas
  • Taket grundmålas
  • Den slutliga färgen och ytbehandlingen appliceras

Enligt just det här företaget tar hela processen mellan 2–3 dagar och åtgärden kan öka livslängden på taket med 10–20 år. Något som dom flesta kanske inte känner till är att en takmålning i många fall är något som kan göras i stället för ett takbyte. Är taket i tillräckligt bra skick kan ett nytt ytskikt räcka långt – och det är dessutom upp till 75% billigare än att byta ut allt material.

Priset kan som sagt skilja sig beroende på vem som anlitas och hur jobbet utförs men det finns ett enkelt sätt att ta reda på det.

Ta reda på pris för takmålning med offerter

Det bästa och enklaste sättet att ta reda på ett mer exakt pris för takmålning är att be om offerter. Flera saker kommer såklart att påverka priset, inte minst takets storlek och material, men genom att lämna över dessa uppgifter till ett företag som arbetar med just takmålning går det att få veta hur mycket det kommer att kosta.

Det kan vara klokt att be om offerter från flera olika aktörer för att se hur pris för takmålning kan skilja sig. Det är dock även viktigt att jämföra fler saker än bara priset – så som vad tjänster innebär hos dom olika företagen, och vilket skydd den nya färgen kan ge. Företaget som nämndes i exemplet ovan använder till exempel vax i toppfärgen, vilket ger en vattenavvisande yta där påväxt av olika slag får svårt att få fäste.

webmaster

Lämna ett svar