Vad kan du göra med appen till ett hemlarm?

Vad kan du göra med appen till ett hemlarm?

Vad kan du göra med appen till ett hemlarm?

De flesta mer avancerade hemlarm har idag en tillhörande app. Ladda hem appen till Android eller iOS och få tillgång till en rad funktioner som ökar säkerheten. Här är några exempel på tjänster som ingår i apparna.

  • Larma på och av via appen

Ett hemlarm kan generellt larmas på eller av via en manövreringsdosa, en tag eller via mobilen. Genom att larmet kan avaktiveras via appen behöver inte nycklar lånas ut till grannar eller hantverkare om de behöver komma in i huset.

  • Få notiser om larmet

Få en notis när någon larmar på eller larmar av. Är det ett hemlarm som även mäter luftfuktighet kan även en notis skickas ut om luftfuktigheten når en viss nivå. Vid larm skickas även notiser ut för att påvisa att larmet har aktiverats.

  • Ha kontroll på temperaturen, belysningen, strömbrytarna…

Flera hemlarm erbjuder så kallade ”Smart-plugs”. Det är strömbrytare som kan styras med timer eller via appen. Sätt den mellan kaffebryggaren och väggen och se i mobilen om bryggaren är avstängd eller inte. Sätt den mellan lamporna och vägguttaget och styr lamporna på distans. Via den övervakningskamera som ingår i larmet kan även temperatur och luftfuktighet mätas.

  • Hantera användare

Skapa nya användare, sätt begränsningar till nuvarande eller spärra dem. Även detta är ett smidigt sätt för att ge en person tillfällig åtkomst till hemmet. Detta utan att ge ut egna koder.

  • Koppla ihop med digitala lås

Många hemlarm kan interagera med digitala lås. Det betyder att du kan låsa upp dörren med appen vilket även direkt stänger av larmet. Allt i ett enda steg.

Trygghet med hemlarm – mer än bara inbrott och brand

Ett hemlarm ger alltså inte bara trygghet mot inbrott och brand – det ger även en trygghet i vardagen. Ett exempel är när barnen kommer hem och larmar av med sin egen kod. Du som förälder får direkt en notis i mobilen att de larmat av.  Det går även att se historik som därmed visar vilka som larmat på/av tidigare under månaden. Ett tryggt sätt att vara säker på att barnen verkligen kommit hem den tid de angett.

Skulle något alvarligt hända kan larmet även användas som överfallslarm eller paniklarm. Väktare kommer till platsen för att se vad de kan hjälpa till med.

sitebox

Lämna ett svar