3 orsaker till att man bör skydda sitt hem med wifi larm

3 orsaker till att man bör skydda sitt hem med wifi larm

I takt med en ökad känsla av otrygghet i samhället och intrycket att brottsligheten ökar letar allt fler efter lösningar för att skydda hem och egendom. Ett hemlarm är ingen garanti att man slipper inbrott, men det kan ha en avskräckande effekt och hjälpa till att minska den egna känslan av otrygghet.

Idag finns många alternativ för att skaffa hemlarm och många valmöjligheter när det gäller utrustning och övervakning. Man kan även installera wifi larm som är mycket enkla att installera och erbjuder många fördelar.

Vad är wifi larm

Wifi larm använder radiovågor, i stället för kablar för kommunikation mellan kontrollpaneler, sensorer och kameror och för att skicka meddelanden till användaren och till övervakningsbolag. Det finns olika typer av wifi larm, de som fungerar med GSM, de som använder internet, och dualsystem som använder båda.

Trådlösa wifi larm lämpar sig utmärkt för självinstallation, då man inte behöver bekymra sig över installation av kablar och att behöva strömuttag precis där man vill sätta upp en kamera till exempel. Trådlösa larmsystem ger en stor grad av rörlighet och man kan själv installera och flytta komponenter inuti och utanför huset. Fjärrstyrning av larmsystemet via en app i ens smartphone gör också att larmsystemet kan bli oerhört smidigt, med möjlighet att enkelt stänga av eller aktivera larmet oavsett om man är hemma eller bortrest.

Fördelar med ett wifi larm

Ett wifi larmsystem har många fördelar och här resumeras de 3 viktigaste fördelarna med denna sorts larmsystem:

  1. Trådlös teknologi, vilket betyder att det inte finns några kablar som tjuvar kan klippa av för att odugliggöra hela larmsystemet. Enklare installation gör det även billigare att installera ett wifi larmsystem. Med wifi larm kan man även koppla sitt hemlarm till en app för att få meddelande om något händer i hemmet.
  2. Rörlighet och flexibilitet; bristen på kablar gör systemet mer flexibelt då man kan sätta kameror precis där man vill, och även flytta dem vid behov.
  3. Säker kamerainspelning; i wifi system med kamera lagras vanligtvis inspelningarna i molnet, vilket gör att de hålls säkra och att man kan titta på dem när som helst och var som helst.
webmaster

Lämna ett svar