Företagsfakta: Stambyte med Stambytesgruppen i Stockholm

Företagsfakta: Stambyte med Stambytesgruppen i Stockholm

För den fastighetsägare eller bostadsrättsförening som står inför ett stambyte i Stockholm kan det vara svårt att veta i vilken ände man ska börja och vilka företag man ska anlita. En lösning är att anlita ett företag som erbjuder helentreprenad och för det finns bland annat Stambytesgruppen. Nedan finns fakta både kring företaget och mer om vad ett stambyte egentligen innebär.

Stambytesgruppen i Stockholm – specialiserade på stambyte

Ett stambyte är krångligt, tidskrävande och dyrt – men dessvärre nödvändigt. Som fastighetsägare eller bostadsrättsförening i Stockholm finns möjlighet att anlita Stambytesgruppen inför och under ett stambyte, som då ansvarar för hela projektet från början till slut.

Företaget erbjuder helentreprenad, vilket innebär att allt arbete utförs av ett och samma företag, i stället för flera olika. Stambytesgruppen är specialiserade inom området och kan bistå med kunnig och proffsig personal vid alla delar av ett sådant, som innefattar bland annat:

  • Rivningsarbete
  • Byte av stammarna (rör och ledningar)
  • Återställande av ytskikt, i till exempel kök och badrum

All personal har utbildning inom det område dom arbetar med och är certifierade efter branschens alla regler. Stambytesgruppen kan så ledes genomföra arbeten inom bygg, el och VVS och lämna garanti när arbetet är klart.

Referenser

På hemsidan finns många referenser på arbeten utförda i Stockholm där man kan läsa mer om varje enskilt projekt. Väljer man att inte läsa vidare kan man ändå se vad projektet varit, till exempel ”stambyte 30 lägenheter”, ”stambyte 72 lägenheter” och ”stambyte 65 lägenheter och lokaler”. Listan är lång och redan här kan man alltså se att Stambytesgruppen minst sagt har utfört mängder av projekt i Stockholm.

Vanliga frågor – stambytesgruppen svarar

Stambyten medför inte helt sällan många frågor och på Stambytesgruppens hemsida kan man hitta svar på flera av dom:

Varför behöver stammarna bytas?
Den främsta anledningen är att man vill undvika att gamla ledningar och rör går sönder – något som kan leda till stora vattenskador i en fastighet.

Vilka rör är det egentligen som byts ut? 

Det vanligaste är att det är rören för avlopp och tappvattensystem som byts ut, eftersom dessa har en kortare livslängd samt att dom utsätts för ett högre slitage.

Hur lång tid tar stambyten per lägenhet?
Flera saker avgör tidsåtgången men man bör räkna med ca 5–8 veckors arbete per lägenhet.

webmaster

Lämna ett svar