Välja företag i Stockholm för konstruktionsritningar

Välja företag i Stockholm för konstruktionsritningar

I Stockholm finns relativt många byggkonsulter som hjälper privatpersoner och företag med att skapa konstruktionsritningar. Ritningar som kan behövas vid ansökan om bygglov för att kommunen ska få en detaljerad bild över vad som ska byggas. Vad skiljer dem åt – vilket företag bör väljas?

Finns de i Stockholm eller erbjuds konstruktionsritningar från annan stad?

Flera företag som marknadsför sin verksamhet mot Stockholm har sitt kontor i en helt annan stad. Det beror på att många av dessa ritningar kan utföras på distans. Men det kan, i vissa fall, kräva mer av kunden. En del kunder vill ha komplett hjälp och därmed att konsulterna kommer till fastigheten för att mäta och skapa sig en egen bild av projektet. Det kan även upplevas tryggare att få träffa konsulterna öga mot öga istället för bara via telefon eller videolänk.

Hjälper företaget till med att förmedla uppdrag till hantverkarna?

Konsulten kan skapa de konstruktionsritningar som krävs varpå kunden skickar in dessa tillsammans med bygglovsansökan. Kommunen godkänner ansökan och det blir nu dags för kunden att genomföra byggnationen. Vilka hantverkare ska få jobbet?

En del byggkonsulter har samarbeten med rekommenderade hantverkare runt om i Stockholm och kan därmed även hjälpa till med denna punkt. På så vis kan kunden låta byrån ta hela ansvaret – från skapandet av ritningar till utförandet av byggnationen. Men alla har inte denna tjänst.

Har företaget bygglovsgaranti?

Ett par företag i Stockholm erbjuder så kallad bygglovsgaranti. Det finns något olika ord för denna garanti men i regel innebär det samma sak.

När konsulten åtar sig att göra konstruktionsritningar ger de en garanti på att kommunen kommer att godkänna bygglovsansökan. Om kommunen av någon anledning inte godkänner ansökan kommer inte heller konsulten att ta ut någon avgift.

En orsak till att de kan ge dessa garantier är just den kompetens som finns inom dessa företag. De ser snabbt om kundens önskemål passar mot de allmänna krav som kommunen har. Om så inte är fallet kommer de inte heller att åta sig uppdraget.

Som kund kan det alltså kännas skönt att ha denna garanti – vilken främst erbjuds mot privatpersoner, dvs mindre byggprojekt. Att behöva betala för konstruktionsritningar och sedan inte kunna bygga på grund av nekande bygglovsansökan kan kännas tufft.

Övrigt att jämföra

  • Pris
  • Erfarenhet
  • Rykte och omdöme
webmaster

Lämna ett svar