Säkerhetsdörr med extra bra säkerhet

Säkerhetsdörr med extra bra säkerhet

Oroar du dig också för inbrott? Tyvärr har Sverige drabbats av en rad inbrott under de senaste åren, något som såklart påverkar hur säkra vi känner oss i våra egna hem. För att göra bostaden mer säker finns det många olika saker du kan göra. Ett knep är att sätta upp säkerhetskameror och installera smarta appar som kopplas till kamerorna. Dessa kan ha otroligt bra funktioner som kan styras via din mobil. Dessutom reagerar dess rörelsedetektorer exempelvis inte på husdjur. En annan sak du kan göra är att byta ut ytterdörrarna mot säkerhetsdörrar. En säkerhetsdörr med extra bra säkerhet är en dörr som uppfyller kraven för en särskild inbrottsklass, kallad RC3. Då ett hus är kantat av både dörrar och fönster är säkerhetsdörr med extra bra säkerhet inte lika användbart som om du byter ut ytterdörren till din lägenhet. I lägenheter är ofta den enda vägen in genom ytterdörren, varför det kan vara bra att byta till en säkerhetsdörr med extra bra säkerhet.

Olika sorters säkerhetsdörrar

Det tillverkas idag en rad olika typer av säkerhetsdörrar. Bland annat finns det varianter som är utvecklade för att stå emot inbrott. Andra typer kan vara allt från skottskyddade till brandsäkra. Många som bor i lägenhet kan dra stor nytta av en säkerhetsdörr med extra bra säkerhet, inte bara ur inbrottssynvinkel. Dessa dörrar är nämligen extremt robusta, något som medför andra smarta och bra egenskaper. Bland annat är dörrarna betydligt bättre ljudisolerade, brandsäkra och formstabila. När en dörr är brandsäker innebär detta bland annat att ingen luft drar igenom, så att branden inte får nytt syre. Stökiga grannar? Med de ljudisolerande egenskaperna behöver du inte längre vakna när grannarna kommer hem på natten.

Militära anläggningar

Säkerhetsdörrar med fokus på inbrottssäkerhet är populära inom den privata bostadsmarknaden i Sverige. Det finns dock högsäkra dörrar som är såväl skottsäkra som explosionssäkra. Detta är inget som gemene man behöver, däremot är efterfrågan på den här sortens säkerhetsdörrar stor bland annat inom militära och polisära anläggningar. Du kan enkelt hitta mer information och många olika företag som tillverkar och säljer säkerhetsdörr med extra bra säkerhet för olika behov.

webmaster

Lämna ett svar