Nytt

Infraröd bastu – eller klassisk modell?

Infraröd bastu – eller klassisk modell?

En infraröd bastu är som en vanlig bastu – fanns ändå inte. Istället för att med hjälp av el eller ved värma upp luften är det istället du som sitter däri som direkt värms upp av infraröda strålar. Det är tack vare den processen som vissa kan uppleva en del hälsofördelar med användningen av den infraröda bastun. Låter det krångligt? Låt oss förklara lite mer…

Hälsofördelar

Skillnaden med en infraröd bastu är att den som sitter i den direkt absorberar värmen från de infraröda strålarna, istället för som i en vanlig bastu – kroppen värms upp av den varma luften. De infraröda strålarna går längre in i kroppens muskler och leder och verkar på ett djupare plan.

Detta är en av anledningarna till varför vissa personer som testat bastun upplever att de efter användningen får vissa hälsofördelar. Till exempel:

 • Minskad smärta i ömmande muskler och leder samt,
 • avslappnade och mjuka muskler.

Det finns även vissa som upplever att deras sömn blir bättre av att ha använt en infraröd bastu. Något som kanske inte är så konstigt då kroppen har fått en chans att koppla av och stressa ner. Det finns även de som upplever att deras immunförsvar förbättras efter regelbunden användning. Det kan bero på att kroppen reagerar på samma sätt som vid feber – och feber är ju kroppens naturliga sätt att bekämpa infektioner.

Vanlig bastu vs. Infraröd bastu

Vad menas då med en vanlig bastu? Det finns två olika typer av modeller som är de som de flesta tänker på när man nämner ordet, bland annat den traditionella vedeldade och den som går på el. Gemensamt för dessa två är att det sitter ett värmeaggregat inuti som värms upp, aggregatet släpper ifrån sig värmen som gör luften varm och när luften blivit varm hoppar du in och din kropp värms upp av luften.

Användning

En infraröd bastu värms upp på bara några minuter till skillnad från de mer traditionella modellerna.

Tänk på att trappa upp användningen av en infraröd bastu lugnt och försiktigt. En ovan användare kan börja med några minuter och en van kan sitta upp till en halvtimme. Tänk även på att dricka vatten innan och efter badet för att minska risken för vätskebrist. Värmen gör nämligen så att kroppen svettas en hel del och på så sätt förlorar vätska. Detsamma gäller även vid användning av andra typer av bastumodeller.

Faktorer som påverkar bergvärmens kostnad

Har du tänkt på att installera bergvärme men funderar på vilka kostnader det handlar om? Då har du hamnat rätt! I denna text kan du läsa om vilken kostnad bergvärme förknippas med.

Bergvärme har flera olika fördelar såsom att den hjälper till att minska på dina uppvärmningskostnader. Själva installationen och kostnaden för bergvärme kan till en början kännas hög men det kommer med all sannolikhet löna sig i längden. Många säger till och med att den kan bara en av de bästa investeringarna du kan göra i ditt hem. Beroende på vad du har för uppvärmningssystem i dagsläget kan du spara upp till hälften av din nuvarande kostnad för uppvärmning till din bostad.

Vilka kostnader tillkommer?

Kostnaderna för bergvärme och installationen varierar var i landet du bor, hur din förutsättningar för att borra på din tomt ser ut samt vilken värmepump du väljer. Kostnaden för bergvärme kan därmed se olika ut.

När man pratar om kostnad för bergvärme talar man om kostnader för:

 • grävning och borrning av borrhålet för bergvärmen
 • själva bergvärmepumpen
 • kostnaden för att anlita en installatör för att få pumpen installerad och inkopplad till husets värmesystem.

Normalt sett kostar en komplett installation av bergvärme mellan 110 000 och 180 000 kronor. Av denna summa är cirka en tredjedel arbetskostnaden, som också är berättigat till ROT-avdrag. Borrningen måste ske av certifierade personer. Det tillkommer också en kostnad till kommunens miljökontor för tillståndsansökan för energibrunnar. Hur stor denna kostnad är varierar beroende på vart i landet du bor.

Så får du bergvärme till lägsta kostnad

När du tänkt att installera bergvärme till ditt hus bör du börja med att kontakta några olika firmor. Dessa kan sedan besöka dig och bland annat titta på vilka förutsättningar du har på din tomt för att kunna installera bergvärmen. Genom att ta in flera offerter kan du jämföra och välja den som dels har ett bra pris och dels den som du känner att du fick förtroende för. Du har också möjlighet att få ett mer skräddarsytt och konkurrenskraftigt pris när du väljer att ta in flera olika offerter när du ska installera bergvärme till lägsta kostnad.

Stambyte – tappvatten, spillvatten m.m.

Man brukar tala om två olika delar av ett stambyte – tappvatten och spillvatten, samt de ledningar som transporterar varmvatten till och från elementen i en fastighet, så kallade värmestammar. Det talas ganska lite om värmestammarna i jämförelse med tapp- och spillvatten. Vad är egentligen de stora skillnaderna mellan de olika rörsystemen? Vad betyder begreppen inom ett stambyte?

Ordlista:

 • Tappvatten. Vatten som kommer från kranen.
 • Spillvatten. Vattnet som leds ut i avloppet.
 • Värmestammar. Ledningarna som transporterar varmvatten till och från element.

Värmestammarna har längre livslängd

En av anledningarna till att byte av värmestammar inte nämns lika ofta som ett ”vanligt” stambyte (tappvatten och spillvatten), kan vara att de inte behöver bytas lika ofta. Det är sant att även dessa rör slits med åren och behöver bytas ut så småningom, men inte med lika täta intervaller som stammarna som transporterar vatten till kran och från avlopp.

Vanligt med kopparrör i värmesystemet

Kopparrör är mycket vanligt förekommande som värmestammar. Den främsta anledningen är att de inte rostar, även om syre skulle komma in i vattnet. En annan anledning är hanteringen – kopparrör är betydligt smidigare och enklare att arbeta med jämfört med exempelvis rör i gjutjärn, som är det vanligaste materialet för tappvatten i fastigheter byggda innan 1990. Med rör av koppar är fogning relativt enkelt med lödning, klämringskopplingar och en pressmaskin.

Så varför används inte bara kopparrör överallt? Den stora nackdelen med dem är att de är ganska dyra – åtminstone idag och i jämförelse med plast- eller järnrör – vilket alltså driver upp kostnaden för ett byggprojekt betydligt.

Vid stambyte – tappvatten transporteras ofta i kopparrör

Vid ett stambyte (tappvatten) används generellt kopparrör. Eftersom vattnet är syresatt är järn inte ett gott alternativ (åtminstone inte för varmvatten). Det har blivit vanligare att man använder sig av PEX-rör för kallvattnet, som både är billigt och enkelt att arbeta med. S

Samtidigt är koppar bevisat. Det kan ha en livslängd på över ett sekel under förutsättningen att det inte utsätts för ämnen som skapar korrosion. Många fastighetsägare och bostadsrättsföreningar väljer därför att förnya gamla tappvattenstammar av koppar med samma material, istället för att välja till exempel PEX, som har en kortare livslängd och som är relativt oprövat.

Vad gäller spillvatten är gjutjärn det vanligaste materialet. Det börjar dock i högre grad ersättas av PP-rör, som är mer lättarbetat och innebär lägre materialkostnader.

Välja företag i Stockholm för konstruktionsritningar

I Stockholm finns relativt många byggkonsulter som hjälper privatpersoner och företag med att skapa konstruktionsritningar. Ritningar som kan behövas vid ansökan om bygglov för att kommunen ska få en detaljerad bild över vad som ska byggas. Vad skiljer dem åt – vilket företag bör väljas?

Finns de i Stockholm eller erbjuds konstruktionsritningar från annan stad?

Flera företag som marknadsför sin verksamhet mot Stockholm har sitt kontor i en helt annan stad. Det beror på att många av dessa ritningar kan utföras på distans. Men det kan, i vissa fall, kräva mer av kunden. En del kunder vill ha komplett hjälp och därmed att konsulterna kommer till fastigheten för att mäta och skapa sig en egen bild av projektet. Det kan även upplevas tryggare att få träffa konsulterna öga mot öga istället för bara via telefon eller videolänk.

Hjälper företaget till med att förmedla uppdrag till hantverkarna?

Konsulten kan skapa de konstruktionsritningar som krävs varpå kunden skickar in dessa tillsammans med bygglovsansökan. Kommunen godkänner ansökan och det blir nu dags för kunden att genomföra byggnationen. Vilka hantverkare ska få jobbet?

En del byggkonsulter har samarbeten med rekommenderade hantverkare runt om i Stockholm och kan därmed även hjälpa till med denna punkt. På så vis kan kunden låta byrån ta hela ansvaret – från skapandet av ritningar till utförandet av byggnationen. Men alla har inte denna tjänst.

Har företaget bygglovsgaranti?

Ett par företag i Stockholm erbjuder så kallad bygglovsgaranti. Det finns något olika ord för denna garanti men i regel innebär det samma sak.

När konsulten åtar sig att göra konstruktionsritningar ger de en garanti på att kommunen kommer att godkänna bygglovsansökan. Om kommunen av någon anledning inte godkänner ansökan kommer inte heller konsulten att ta ut någon avgift.

En orsak till att de kan ge dessa garantier är just den kompetens som finns inom dessa företag. De ser snabbt om kundens önskemål passar mot de allmänna krav som kommunen har. Om så inte är fallet kommer de inte heller att åta sig uppdraget.

Som kund kan det alltså kännas skönt att ha denna garanti – vilken främst erbjuds mot privatpersoner, dvs mindre byggprojekt. Att behöva betala för konstruktionsritningar och sedan inte kunna bygga på grund av nekande bygglovsansökan kan kännas tufft.

Övrigt att jämföra

 • Pris
 • Erfarenhet
 • Rykte och omdöme

Bygglov utifrån bygglovsritningar

Vill du bygga ditt efter drömhus? Då är det nödvändigt att ansöka om bygglov! För att göra det krävs det att du som ansökare uppfyller ett antal olika krav, där du bland annat då måste skapa riktigt utförliga bygglovsritningar innan det att processen kan tas vidare. För dig som vill ta denna process vidare på riktigt finns diverse företag som jobbar med bygglovsritningar. Deras uppgifter rör sig om att säkerställa att kunden har kompletta bygglovsritningar för ett bygglov.  En kontakt med företag som erbjuder dessa ritningar, kan underlätta processen avsevärt och innebär ofta att man enklare får bygglov.

Bygga ett hus – krav på bygglovsritningar

Oavsett vilket hus just du vill bygga och skapa är det nödvändigt att du redovisar dina planer väldigt utförligt för att du ska få en chans att sätta igång med ditt projekt. Kraven kan variera något beroende på vad du planerat att skapa, men det är ett faktum att bygglovsritningar är en obligatorisk del av processen.

Hur lätt det än må låta är skapandet av bygglovsritningar faktiskt rätt komplicerat. Inte bara ska de redovisa för hur den planerade bostaden ska se ut, formas och var den ska placeras, utan du ska även kunna visa upp andra typer av ritningar som noggrant beskriver vad du planerat:

 • Planritning
 • Situationsplan
 • Fasadritning
 • Sektionsritning

Personliga ansökningar

Detta är alltså nödvändigt att göra för alla som vill ta sitt drömhusbygge till nästa nivå, det vill säga till den riktiga nivån! Det ställs höga krav på att du som ansökare gör vad som krävs för att redovisningen ska vara så utförlig och välgjord som möjligt – det är där vi kommer in i bilden!

Genom att anpassa ritningarna efter dina önskemål, behov och förutsättningar kan vi skapa en beskrivning som leder till godkänd ansökan. Med andra ord behöver processen mot godkännandet inte vara överdrivet svårt om du tar till vår expertis. Tveka inte på att kontakta med kompetenta byggare för bästa möjliga bygglovsritningar inför din personliga ansökan.

Vilka är företagen inom bygglov?

Företag som jobbar med bygglov besitter flera års erfarenhet inom byggbranschen, där de bland annat skapat professionella bygglovsritningar som lett till att flera tusentals husbyggare kunnat förverkliga sina drömmar! Tack vare utförliga ritningar, personliga skisser och planerad rådgivning är det möjligt att garantera ett korrekt arbete. Det behöver inte vara svårt att få godkänt bygglov. Läs mer här för vidare fakta.

Tips till de som letar flyttfirma i Göteborg

Att hitta en flyttfirma i Göteborg är ingen konst eftersom utbudet är relativt stort. Det som däremot kan vara svårt är att hitta rätt utifrån vilka krav och behov man har. En del som står inför en flytt vill endast ha hjälp med transporten, medan andra vill ha hjälp med alltifrån att packa till att packa upp och komma i ordning i det nya boendet. Att välja en flyttfirma med många tjänster kan du vara en fördel. Nedan följer några tips!

Hur mycket flytthjälp behöver du?

För att hitta en flyttfirma som passar dina behov, krav och önskemål är det såklart en förutsättning att veta exakt vad du önskar få hjälp med. Att dom flyttfirmor som finns i Göteborg hjälper till vid flytt råder det såklart inga tvivel om, men hur många flyttjänster dom har i sitt utbud kan minst sagt skilja sig. Letar du efter fler tjänster än bara bärhjälp och transport finns åtminstone minst ett par firmor som erbjuder:

 • Packhjälp
  För den som vill ha hjälp med att packa inför flytten finns flyttfirmor som erbjuder även det. Man kan också få hjälp att fixa fram kartonger, emballage och annat material som kan vara bra att ha vid packningen.
 • Magasinering
  Det finns flera anledningar till att man kan behöva magasinera hela eller delar av sitt bohag i samband med en flytt. Att välja en flyttfirma som erbjuder magasinering gör den processen enklare, än att både anlita en flyttfirma och ett företag som erbjuder magasinering.
 • Packa upp och komma i ordning
  En del föredrar att stöka runt med sina saker i det nya hemmet på egen hand, medan andra vill ha hjälp. Att bära in soffa, matbord, andra möbler och prylar till sin rätta plats är även det en tjänst som finns att hitta hos en flyttfirma. Är det däremot extremt tunga lyft behöver specialiserade företag i Göteborg anlitas för just den tjänsten.

Andra tips vid val av flyttfirma i Göteborg

Du vet vad du behöver hjälp med och det som återstår är att välja den flyttfirma som ska hjälpa till vid flytten. För det första behöver du såklart hitta en eller flera som erbjuder dom tjänster du är intresserad av och utöver det kan det också vara bra att be om offerter och referenser. Ett annat bra tips är att boka den valda firman i tid, då dom med bra priser, fina referenser och gott rykte har en tendens att vara bokade ett tag framöver.

Att hitta en firma för stambyte i Stockholm

Behöver du genomföra ett stambyte i Stockholm? Huvudstaden är Sveriges mest tätbefolkade stad och bjuder på ett brett utbud av tjänsteföretag. En fördel för konsumenten är att det är lätt att jämföra flera olika firmor och se vilken som passar en bäst. Ett stambyte är många gånger ett stort projekt – för många fastighetsägare är det den största investeringen i underhåll som man gör. Dessutom innebär det praktiska besvär för de boende, så att välja rätt firma är viktigt.

Hur gör man för att hitta den firma i Stockholm som matchar ens behov bäst?

Titta på vad stambytesaktörerna erbjuder

Det finns vissa skillnader i vad olika stambytesfirmor erbjuder. Vill du ha en entreprenör som tar på sig helhetsansvar, även vad gäller badrumsrenoveringar och så vidare? Vill du stå för vissa delar, så som projektledning, själv? Av i princip alla firmor som fokuserar på stambyten kan du få hjälp med följande:

 • Projektledning
 • Projektering
 • Behovsanalys
 • Besiktning

Skillnaderna ligger kanske främst mellan de olika företagens utbud vad gäller renoveringstjänster. En del har anställda med kompetens inom till exempel målning, el och plattsättning, medan andra jobbar med underentreprenörer.

Titta på referenser

Där det finns många aktörer, är risken kanske också högre att man stöter på någon som inte är särskilt seriös. Den absoluta majoriteten av firmor är säkerligen mycket duktiga – men det skadar inte att titta på referenser. Du kan fråga firman om tidigare arbeten och kunder, och du kan också söka på nätet för att se om det finns omdömen om dem. Det här går snabbt och gör mycket för hur tryggt det känns att leja ut ett så känsligt arbete.

Offertförmedling för stambyte i Stockholm

Ett enkelt sätt att jämföra flera olika firmor för ett stambyte i Stockholm är att använda sig av offertförmedling på nätet. Det finns flertalet företag som erbjuder detta, och en sökning på till exempel ”stambyte Stockholm offert” bör leda dig till dem.

Fördelen är kanske främst att du själv slipper leta upp seriösa företag och kontakta dem en och en. Du får flera offerter i handen att studera och jämföra inom loppet av några dagar. Tänk på att lämna en precis uppdragsbeskrivning – så att entreprenörerna har mycket att gå på när de lämnar en prisuppskattning.

När du jämför villaförsäkring

Har villan precis köpts in och det är dags att teckna försäkring? Eller är det dags att se över samtliga försäkringar? Jämför villaförsäkring och tänk på följande:

Brandskador och vattenskador

Oavsett brandskada ges ersättning från en villaförsäkring. Detsamma gäller för de flesta vattenskador. När du jämför villaförsäkring bör däremot extra kontroll ske på vad som gäller för vattenskador som uppkommer av skador i yt- och tätskikt i våtrum. Dessutom bör självrisken jämföras då den kan vara högre på denna punkt än övriga försäkringsdelar.

Naturskador (storm, översvämning osv)

Den vanligaste naturskadan är vattenskador efter översvämning. Men det kan även uppstå skador efter storm, hagel och genom blixtnedslag. Det som bör jämföras är självrisken som kan variera rejält. Dessutom ingår sällan ersättning om vatten har trängt igenom en dränering. Det finns däremot möjlighet att teckna tillägg för detta alternativt få ersättning via allriskförsäkringen. Ersätts skador som uppstått av tryck på taket via snö? Även det är värt att kontrollera.

Skadedjur och problem med hussvamp

Det som framförallt skiljer mellan de olika villaförsäkringarna är vilka skadedjur vars angrepp ersätts. Dessutom vad som saneras. Saneras enbart bostaden eller även möblerna? Vad händer om villan blir angripen av husbock, hästmyra eller hussvamp? Om ersättning ges – hur stort belopp kan maximalt ges?

Hur påverkar åldersavdraget?

Jämför villaförsäkring utifrån ersättningsnivå – och åldersavdrag. Avdraget innebär att värdet på villan sänks utifrån dess ålder. Ett exempel kan vara att åldersavdrag börjar gälla efter 10 år på ett nytt badrum samt att högsta kostnaden för åldersavdrag är 75 000 kr.

Allrisken

Allrisk kan ingå i villaförsäkringen – eller tecknas som tillägg. Oavsett är det ett försäkringsskydd som behövs för att skapa en ekonomisk trygghet.
Allrisk innebär att ersättning ges vid ”plötsliga och oförutsägbara händelser”. Det kan liknas med allrisk inom en hemförsäkring som ersätter saker som du råkar ha sönder av misstag i hemmet. I detta fall gäller det däremot detaljer på villan. Skulle en stege välta på ett fönster kan försäkringen ge ersättning. Jämför villaförsäkring utifrån denna punkt gällande maximalt ersättningsbelopp.

Jämför villaförsäkring – se även tillägg

Det är viktigt att inte enbart se vad som ingår – utan även vilka tillägg som finns tillgängliga och som därmed kan förbättra försäkringen ytterligare. Det kan exempelvis vara:

 • Allrisk – Förklaras ytterligare vid rubriken ovan
 • Lägre åldersavdrag på byggnader – Framförallt viktigt på äldre byggnader
 • Yttertak – Ersätter fler skador som uppstår av ett icke tätt tak
 • Otäta ytskikt – Ersätter vattenskador som uppkommit av otäta ytskikt.

Vad kan du göra med appen till ett hemlarm?

Vad kan du göra med appen till ett hemlarm?

De flesta mer avancerade hemlarm har idag en tillhörande app. Ladda hem appen till Android eller iOS och få tillgång till en rad funktioner som ökar säkerheten. Här är några exempel på tjänster som ingår i apparna.

 • Larma på och av via appen

Ett hemlarm kan generellt larmas på eller av via en manövreringsdosa, en tag eller via mobilen. Genom att larmet kan avaktiveras via appen behöver inte nycklar lånas ut till grannar eller hantverkare om de behöver komma in i huset.

 • Få notiser om larmet

Få en notis när någon larmar på eller larmar av. Är det ett hemlarm som även mäter luftfuktighet kan även en notis skickas ut om luftfuktigheten når en viss nivå. Vid larm skickas även notiser ut för att påvisa att larmet har aktiverats.

 • Ha kontroll på temperaturen, belysningen, strömbrytarna…

Flera hemlarm erbjuder så kallade ”Smart-plugs”. Det är strömbrytare som kan styras med timer eller via appen. Sätt den mellan kaffebryggaren och väggen och se i mobilen om bryggaren är avstängd eller inte. Sätt den mellan lamporna och vägguttaget och styr lamporna på distans. Via den övervakningskamera som ingår i larmet kan även temperatur och luftfuktighet mätas.

 • Hantera användare

Skapa nya användare, sätt begränsningar till nuvarande eller spärra dem. Även detta är ett smidigt sätt för att ge en person tillfällig åtkomst till hemmet. Detta utan att ge ut egna koder.

 • Koppla ihop med digitala lås

Många hemlarm kan interagera med digitala lås. Det betyder att du kan låsa upp dörren med appen vilket även direkt stänger av larmet. Allt i ett enda steg.

Trygghet med hemlarm – mer än bara inbrott och brand

Ett hemlarm ger alltså inte bara trygghet mot inbrott och brand – det ger även en trygghet i vardagen. Ett exempel är när barnen kommer hem och larmar av med sin egen kod. Du som förälder får direkt en notis i mobilen att de larmat av.  Det går även att se historik som därmed visar vilka som larmat på/av tidigare under månaden. Ett tryggt sätt att vara säker på att barnen verkligen kommit hem den tid de angett.

Skulle något alvarligt hända kan larmet även användas som överfallslarm eller paniklarm. Väktare kommer till platsen för att se vad de kan hjälpa till med.

Snabb nybörjarguide för dig som vill få din bostad värderad

Om du har funderat på att sälja din bostad kan det vara hög tid att boka in en bostadsvärdering för att se vad du kan få. Att göra en bostadsvärdering är inte ett måste, men det kan absolut vara ett intressant steg i processen om att få din bostad såld. Det kan vara bra för dig själv att se vad din bostad är värd, samtidigt som det är en användbar riktlinje vid möjlig affär både för dig och om du exempelvis anlitar en mäklare i Helsingborg. Nedan har vi skapat en snabb och enkel nybörjarguide för dig som vill få din bostad värderad.

Så värderar du din bostad

Som sagt så är det inte ett måste att värdera din bostad, men det är något som de allra flesta mäklarfirmor och bostadmäklare rekommenderar att man gör innan bostaden läggs ut till försäljning. Värderingen ska alltså göras innan bostaden annonseras på en viss marknad, och det är något du kan göra på egen hand eller be din fastighetsmäklare i Helsingborg att hjälpa dig med.

Värdera din bostad själv

Det första alternativet när du vill värdera din bostad, vilket i många fall också kan vara det enklaste och smidigaste alternativet, är att göra det helt på egen hand. Det finns många proffsiga sidor som erbjuder bostadsvärderingar online, i många fall helt gratis.

De måste kanske låta för enkelt och bra för att vara sant, men faktum är att det funkar. Dessa sidor, webbverktyg och till och med appar som erbjuder denna typ av tjänst utgår då från en databas som baseras på försäljning av liknande bostäder i samma område.

Låt en mäklare värdera din bostad

Om du hellre vill att en mäklare värderar din bostad finns det även där möjligheter att få till en ordentlig och proffsig sådan helt gratis. Med mäklaren kan du vara säker på att alla viktiga punkter är inräknade, samt bolla lite mer om ett möjligt utgångspris.

Genom att anlita en mäklare för bostadsvärdering kan du få hjälp med två olika värderingstyper; en generell bostadsvärdering och en omfattande bostadsvärdering. Den första är användbar inför en försäljning, och den andra då du vill lägga om bolån eller få ner din månadskostnad.

Att tänka på vid bostadsvärdering

Oavsett om du ska göra bostadsvärderingen själv eller med hjälp av mäklare är det bra att få fram den information som kan vara nödvändig. Ju mer information du har desto lättare är det att göra en mer exakt och korrekt bedömning, inte minst för mäklaren. Detta bör du ha med vid en bostadsvärdering:

 • Köpekontrakt
 • Ritning över bostadsytan/ bostadens planläggning
 • Vad ingår i bostaden
 • Månadskostnad och driftkostnader
 • Lånehandlingar
 • Bevis på renoveringar/ förbättringar som gjorts

Med detta kan du komma väldigt långt i din bostadsvärdering. Tänk på att en bostadsvärdering inte bara kan vara intressant för dig själv, utan att det även kan underlätta och skapa bättre förutsättningar om att få till en bättre affär! Det finns många punkter som kan påverka bostadens värde, och med professionell hjälp får du all hjälp du behöver.