ICA: Omdöme kring dess hemförsäkring

ICA: Omdöme kring dess hemförsäkring

ICA är en, av många, aktörer på den svenska marknaden för hemförsäkringar. Vad särskiljer deras försäkring mot andra bolag? Här sammanfattas ICA omdöme från flera olika recensionssidor.

”Bättre än genomsnittet”

En jämförelsesida online anger att ICA får ”bättre betyg än genomsnittet” när det kommer till pris. Sidan jämför 11 försäkringsbolag och ser på priset utifrån att en 30-årig man bor ensam i en lägenhet.

Priset kan självklart variera både utifrån familjens storlek, boendeform och ort. Det går alltså inte att säga att ett bolag alltid har ett lägst pris men jämförelsen ger i alla fall en bild av dess prisnivå.

Samma jämförelsesida lyfter även upp två primära fördelar och ger ICA ett omdöme på 4/5. De unika fördelar som nämns är:

  • Drulle ingår alltid. Drulle är ett annat ord för allriskförsäkring. Ersättning kan exempelvis ges om personen tappar sin TV i golvet eller råkar spilla kaffe på datorn. Det är därmed händelser som hemförsäkringen annars inte täcker.
  • Reseförsäkring i 60 dagar. Alla hemförsäkringar har en reseförsäkring. Däremot brukar dessa oftast enbart räcka i 45 dagar medan ICA´s alternativ är aktiv i 60 dagar.

ICA omdöme av kunder

Personer som har försäkring hos ICA (inte enbart hemförsäkring) kan lämna omdöme på portaler som samlar in, och presenterar, kunders åsikter. Det är exempelvis följande två portaler:

Trustpilot

Trustpilot är en av världens största kundrecensionssidor. Portalen finns ett flertal språk och i slutet av 2022 hade ICA Försäkringar ett genomsnittligt betyg på 4 av 5. Totalt hade då över 1200 omdömen lämnats av kunder.

Flest hade gett 5/5 i omdöme och positiva kommentarer handlade bland annat om snabb service och rimliga priser. Många av dessa är däremot skrivna av personer som har försäkring hos ICA men aldrig behövt utnyttja den. Generellt påverkas kundnöjdheten väldigt mycket av hur ärenden hanteras när väl olyckan är framme.

RECO

RECO är en liknande kundrecensionssida som Trustpilot. Det är däremot betydligt färre kunder som skrivit något på denna sida. I slutet av 2022 fanns ca 175 recensioner och ett genomsnittligt betyg på 4/5.

Sällan enbart hemförsäkring

Det är alltså sällan som jämförelsesidor, eller kundrecensionssidor, enbart nämner hemförsäkringen. Istället är det hela försäkringsbolaget som nämns utifrån exempelvis bemötande, information, ersättning och pris. Men generellt från bolaget alltså ett gott omdöme.

Adrian Jonasson

Kommentarer är stängda.